Heerenveen naar slachtbank geleid: "Stel makke schapen"

13 september 2015, 15:57

SC Heerenveen werd vanmiddag (zondag) in de derby tegen FC Groningen op alle fronten afgetroefd en verloor volkomen terecht met 3-1. Al binnen de minuut stonden de Friezen op achterstand in de Euroborg en dat zei volgens coach Dwight Lodeweges veel over de houding van zijn manschappen.

Hij was na afloop niet te spreken over het optreden van zijn team. "Als je in de eerste minuut zo begint, als een stel makke schapen, dan heb je een probleem. Dat gooide ons hele plan om", zei Lodeweges voor de camera van FOX Sports. "Er was een periode in de tweede helft dat we nog kans hadden op de gelijkmaker, maar verder was FC Groningen echt de bovenliggende partij."

Keeper Erwin Mulder was het eens met zijn coach. "We begonnen heel slap. Je weet dat het een derby is en dan moet je er volle bak voor gaan, maar FC Groningen won alle belangrijke duels. Dus we kwamen gewoon terecht 2-0 achter", zei de oud-Feyenoorder. "Misschien heeft het er mee te maken dat we een jonge ploeg hebben. Ze weten nog niet waar het echt om gaat. Soms moet je gewoon een keer een overtreding maken, dat zie je Joey van den Berg ook doen. Dat hoort er gewoon bij, maar sommigen zijn daar te lief in."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen