De Jong woest op Blom: "Geen verstand van voetbal"

13 september 2015, 09:39

Kevin Blom heeft zich zaterdagavond niet populair gemaakt in het kamp van SC Cambuur. De scheidsrechter gaf in het thuisduel tegen PSV (0-6) al snel een discutabele strafschop voor een handsbal en direct rood aan Sander van de Streek. Toch was dat niet het gene waar coach Henk de Jong na afloop over was. De coach voelde zich vernederd omdat Blom nog twee minuten extra speeltijd bijtrok.

"We stonden 0-6 achter. Als je dan twee minuten extra tijd geeft, heb je geen verstand van voetbal", foeterde de oefenmeester voor de camera's van FOX Sports. "Dan steek je ons gewoon de gek aan. Dat vond ik het ergste van de hele avond. Ja, het had vast nog 6-6 kunnen worden of 0-10, maar als je op zo'n moment extra tijd geeft, stop je een ploeg onder de zoden", aldus De Jong, die eveneens niets begreep van de rode kaart voor Van de Streek, die hij al in de openingsminuten kreeg. "Die arme jongen slaat helemaal niet naar de bal! Geef die beste jongen dan geel."

Cambuur wist door de rode kaart van de middenvelder en de benutte strafschop van Luuk de Jong al snel dat het een kansloze avond tegemoet ging. "Ik had het open kunnen gooien en dan hadden we er tien tegen gekregen. Ik kon er niets anders van maken", baalde De Jong. Hij maakt zich na de beroerde seizoensstart echter nog geen grote zorgen. "We komen hier wel bovenop, hoor. Wij kunnen goed voetballen en we gaan dit met zijn allen omdraaien. Dat kan niet anders. Ik kan wel relativeren. Dit is nu gebeurd, nu gaan we lekker trainen en volgende week gaan we verder."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen