Drommel over penalty Ajax: "Ga daar niet vrijuit"

12 september 2015, 23:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Keeper Joël Drommel debuteerde tegen Ajax onder de lat bij FC Twente. De pas 18-jarige doelman keepte een uitstekende wedstrijd, maar veroorzaakte in de slotfase de strafschop waaruit Ajax de 2-2 maakte. Hij ging een duel aan met invaller Yaya Sanogo en tikte de Arsenal-huurling tegen de benen.

"De gelijkmaker valt uit een strafschop, waar ik niet vrijuit ga", geeft Drommel toe op de clubsite. "Ik krijg de bal niet heel lekker teruggekopt en kies er voor om uit te komen. Ik denk wel dat er sprake was van contact en kan me voorstellen dat de scheidsrechter een strafschop geeft. Voor mij is het natuurlijk een duur leermoment, ik hoop dat zoiets me niet nog een keer overkomt. Dat het dan 2-2 wordt is natuurlijk jammer, zeker ook voor het publiek."

Ondanks de ongelukkige strafschop genoot Drommel van zijn debuut. "Bij mijn eerste aanname kreeg ik applaus van de supporters, dat warme welkom vond ik fantastisch. Dit was mijn eerste wedstrijd voor zoveel mensen. Ik heb er echt van genoten. Je merkte echt dat de mensen trots waren, het geeft je als speler ook een goed gevoel. Ik heb echt genoten van ons publiek." De doorbraak van de keeper is vooral opvallend omdat hij pas vier jaar onder de lat staat. "Ik keep natuurlijk pas vier jaar, was eerst veldspeler en kwam door een samenloop van omstandigheden op doel te staan. Natuurlijk was mijn vader trots, mijn hele familie was vanavond aanwezig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen