Van Gaal blij met Martial en kritisch op Memphis

12 september 2015, 22:59

Hij was peperduur, maar Anthony Martial liet de fans op Old Trafford bij zijn debuut zien dat hij uitstekend kan voetballen. Het Franse toptalent maakte op fraaie wijze de beslissende 3-1 in de kraker tegen Liverpool. Mooi voor hem, vindt manager Louis van Gaal.

"Geen slecht doelpunt, denk ik!", zegt Van Gaal met gevoel voor understatement over de treffer van Martial. "Dit was een goede wedstrijd voor hem, want Liverpool moest komen en dus lag er veel ruimte. Dat maakte het makkelijker voor mij om hem in te brengen. Hij maakte een prachtig doelpunt en toonde aan dat hij fysiek meekan in de Premier League. En, zoals jullie hebben kunnen zien, kan hij aardig dribbelen."

Toch waakt Van Gaal voor te veel euforie rond de jonge Fransman. "Ik ben heel blij voor hem, maar we moeten niet vergeten dat hij pas negentien jaar is. Het is niet eenvoudig voor hem om zich aan te passen aan deze nieuwe omgeving. Zeker is dat hij veel talent is. Anthony zal beter en beter worden", voorspelt hij.

In tegenstelling tot Martial had Memphis Depay geen beste middag. De oud-PSV'er werd al na 45 minuten gewisseld door Van Gaal. "Memphis weet zelf ook dat zijn eindpass niet goed genoeg was. Vandaag speelde hij niet zoals ik dat van hem verwacht, maar dat wil niet zeggen dat hij tegen PSV niet speelt."

Manchester United speelt dinsdagavond in Eindhoven een Champions League-duel tegen PSV.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen