Blind bevrijdt Man United in Premier League-topper

12 september 2015, 22:12

Er heerste onrust bij Manchester United, de afgelopen dagen. Een aantal Britse kranten bracht naar buiten dat er ontevredenheid was binnen de selectie, over manager Louis van Gaal en zijn werkwijze. En hoewel dit niet de meest betrouwbare kranten waren, geldt vaak dat rook leidt tot vuur. En dus snakte zowel Man United als Van Gaal naar een goed resultaat in de kraker tegen Liverpool. Dat kwam er, de thuisploeg won met 3-1.

Daley Blind, zondag ongelukkig spelend in de nu al historische EK-kwalificatiewedstrijd van Nederland tegen Turkije, hielp Manchester United over het dode punt. Na 49 magere minuten deed de Nederlander het publiek op Old Trafford opveren door een vrije trap van Juan Mata op fraaie wijze achter Simon Mignolet te schieten. De opluchting en vreugde was groot bij Manchester United en twintig minuten later maakte Ander Herrera er 2-0 van voor de ploeg van manager Louis van Gaal. Hij benutte een, zelf uitgelokte, strafschop.

Dit leek de beslissing in de wedstrijd, maar door een prachtige omhaal van de Belg Christian Benteke kwam Liverpool in de slotfase plotseling terug tot 2-1. Even leek het weer spannend te gaan worden, maar Anthony Martial bracht de marge snel weer op twee. De peperdure Franse aanvaller, op de laatste dag van de transferperiode overgekomen van AS Monaco, scoorde bij zijn debuut en bepaalde de eindstand zo op 3-1.

Bij Manchester United stond doelman David de Gea na zijn transfersoap voor het eerst dit seizoen in de basis. Naast Blind verscheen ook Memphis Depay aan de aftrap, maar hij werd na 45 matige minuten gewisseld voor Ashley Young. Diezelfde Young verzorgde vervolgens de assist bij de 1-0 van Blind.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!