Kalezic: "Met beide voeten op de grond blijven"

11 september 2015, 18:15

Met negen punten in de eerste vier wedstrijden beleefde Roda JC Kerkrade een uitstekende rentree in de Eredivisie. De Limburgse ploeg bezet samen met Feyenoord en Heracles de tweede plaats op de ranglijst, op drie punten van de nog foutloze koploper Ajax. Coach Darije Kalezic blijft er nuchter onder.

"Wanneer je als promovendus negen punten uit de eerste vier wedstrijden haalt, mag je spreken van een goede start. Tegelijkertijd realiseren we ons dat dit pas een begin is", zegt Kalezic op de clubwebsite. "Met dertig wedstrijden voor de boeg hebben we nog een lange weg te gaan. Daarom moeten we heel goed beseffen hoe dit tot stand is gekomen. We moeten met beide voeten op de grond blijven en zorgen dat we doorgaan op de weg die wij zijn ingeslagen. Ook zullen we keihard moeten blijven werken om dit niveau vast te houden én om nog veel facetten in ons spel te verbeteren."

"Afgelopen seizoen incasseerde Roda JC op Jupiler League-niveau 58 tegendoelpunten. Wij wisten dat we daaraan iets moesten doen", vervolgt Kalezic. "In de afgelopen weken hebben we laten zien dat we daarin stappen hebben gemaakt. Zowel tegen De Graafschap als AZ controleerden we de wedstrijd volledig en gaven we weinig kansen weg. Maar aan de andere kant hadden we ook meedogenlozer moeten zijn. Daardoor hadden we beide duels eerder kunnen beslissen. Zeker op Eredivisieniveau moet dat absoluut beter."

Zaterdag speelt Roda JC thuis tegen medepromovendus NEC. "Het is een ploeg die weinig mogelijkheden weggeeft, maar tegelijkertijd via verzorgd voetbal tot kansen komt", analyseert Kalezic de tegenstander. "Natuurlijk zullen we daar rekening mee houden. Maar tegelijkertijd zullen wij, ook NEC, vanuit onze eigen identiteit benaderen. Die eigenschap, gebaseerd op teamgeest, voetballend vermogen, karakter en vechtlust, willen we steeds verder ontwikkelen en uitstralen. Niet alleen in Kerkrade maar in heel Nederland!"

Volgens het ANP kan Roda JC tegen NEC nog niet beschikken over Richmond Boakye en Daniel de Silva. De twee aanwinsten zijn nog in afwachting van hun werkvergunning.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen