Faber treft vriend: "Darije maakt van zijn spelers soldaten"

11 september 2015, 13:48

Tot enkele maanden geleden stonden ze allebei op de loonlijst bij PSV, komend weekend staan ze tegenover elkaar als coaches van respectievelijk NEC en Roda JC Kerkrade: Ernest Faber en Darije Kalezic. Faber kijkt uit naar de wedstrijd tegen zijn gewaardeerde collega, zegt hij bij Omroep Gelderland.

"We noemen elkaar vrienden. Maar iedereen heeft zijn eigen club. Darije maakt van zijn spelers soldaten, dat is één van zijn kwaliteiten. Hij kan zijn elftal resultaatgericht laten spelen. En zij spelen 4-4-2, maar de vorm van de dag is bepalend en belangrijker dan het systeem. Ik kan niet wakker liggen van hun systeem."

Bij NEC kan Faber voor het eerst beschikken over Mihai Roman, de nieuwe spits. Hij begint in Kerkrade waarschijnlijk op de reservebank. "Dat zou kunnen. Mihai is nieuw hier en het is voor hem waarschijnlijk makkelijker om in te vallen. We moeten hem wel nog een beetje optrainen. Maar hij is wel gretig. We hebben bijna iedereen fit, die onderlinge competitie is goed. Maar spelers stellen vooral zichzelf op", zegt hij.

Joey Sleegers, overgekomen van Feyenoord, lijkt alweer uit de basisformatie te verdwijnen.

Vermoedelijke opstelling NEC tegen Roda JC volgens Omroep Gelderland: Halldórsson; Kane, Van Eijden, Golla, Buysse; Bikel, Ritzmaier, Breinburg; Foor, Santos, Limbombe

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen