Van Gaal spreekt over titel en opvolger en leent spits uit

Van Gaal spreekt over titel en opvolger en leent spits uit

10 september 2015 – Louis van Gaal denkt niet dat Manchester United dit seizoen in staat is om kampioen van Engeland te worden. De Nederlandse manager heeft na vier speelronden op een supportersavond gezegd dat de landstitel geen realistisch doel is voor de Engelse topclub. Van Gaal verwacht dat Man United dit seizoen tweede of derde zal worden, maar wel actief zal meestrijden om de FA Cup, de League Cup en de Champions League.Man United startte het seizoen uitstekend, met twee overwinningen, maar daarna stokte het enigszins bij de ploeg van Van Gaal. Er werd met 0-0 gelijkgespeeld tegen Newcastle United en met 2-1 verloren bij Swansea City. Dat zorgt ervoor dat de Nederlandse oefenmeester de titelaspiraties in de koelkast lijkt te zetten. In het seizoen 2016/2017, zijn laatste jaar op Old Trafford, hoopt hij de supporters de langverwachte landstitel te bezorgen.

Als Van Gaal in de zomer van 2017 de deur achter zich dicht trekt bij Man United, dan lijkt Ryan Giggs doorgeschoven te worden naar de functie van hoofdcoach. Dat heeft Van Gaal laten doorschemeren. Ten overstaan van 900 supporters zei Van Gaal dat Giggs de aangewezen man is om hem op te volgen. "Ja, ik heb veel geld betaald voor Anthony Martial (AS Monaco, red.). Maar dat heb ik gedaan voor mijn opvolger, Ryan Giggs", waren volgens Manchester Evening News de woorden die Van Gaal sprak.

Hoewel de voorhoede dit seizoen het zorgenkindje van Man United lijkt te zijn, staat James Wilson op het punt om verhuurd te worden aan een Championship-club. Er wordt gezegd dat hij tijdelijk naar Derby County zal verkassen. Deze zomer werd er ook al afscheid genomen van Radamel Falcao en Robin van Persie. Alleen Wayne Rooney, Marouane Fellaini en Martial komen dan nog in aanmerking voor de spitspositie.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 11 april 2021

  2. zaterdag 10 april 2021