Togo klaar met Adebayor: "Dan moet je andere vrouw zoeken"

9 september 2015, 16:24

Emmanuel Adebayor liet vorige week verstek gaan toen de nationale ploeg van Togo speelde tegen Djibouti. Hij was wel opgeroepen voor het kwalificatieduel van de Afrika Cup, maar kwam niet opdagen. Dit tot onvrede van bondscoach Tom Saintfiet, die de aanvaller voorlopig niet meer hoeft te zien.

De kans is daardoor aanwezig dat de 31-jarige spits zijn laatste interland voor Togo al achter de rug heeft. "De situatie is voor mij heel duidelijk", legt Saintfiet uit bij Sky Sports. "Adebayor is een speler die blijkbaar niet langer voor zijn land wil spelen. Hij wil niet dat zijn land zich plaatst voor de Afrika Cup."

Adebayor, die met 29 goals topscorer aller tijden is van Togo, haalde zijn neus op voor de wedstrijd tegen voetbaldwerg Djibouti. "Hij was bereid tegen Liberia te spelen, maar tegen Djibouti wilde hij ineens niet meedoen. Het is niet aan een speler om te bepalen in welke wedstrijden hij wel of niet in actie komt", aldus de keuzeheer, die de situatie met een mooie metafoor beschrijft. "Als je met een vrouw date die telkens afwijzend reageert, moet je een andere vrouw zoeken", besluit hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen