Positieve plas levert Livermore geen schorsing op

9 september 2015, 15:12

Jake Livermore kan opgelucht ademhalen. De middenvelder van Hull City krijgt geen schorsing opgelegd naar aanleiding van een positieve dopingtest, zo heeft de Engelse voetbalbond laten weten.

Na een wedstrijd tegen Crystal Palace, in april van dit jaar, werden sporen van cocaïne gevonden in de urine van Livermore. Dit nieuws kwam in mei naar buiten en sindsdien stond de 25-jarige middenvelder aan de kant, wetende dat hij maximaal voor twee jaar geschorst kon worden. Livermore gaf vervolgens toe cocaïne te hebben gebruikt, maar voerde tragische privéomstandigheden aan als reden hiervoor. Hij zou naar het middel hebben gegrepen nadat zijn pasgeboren kindje was overleden. De Engelse voetbalbond en Hull City bleken gevoelig voor dit excuus en uiteindelijk is besloten om de éénvoudig international niet verder te bestraffen.

"Er zijn verzachtende omstandigheden", zei Hull-manager Steve Bruce vorige maand. "Hij hield zijn problemen voor zichzelf. In het voetbal heerst een macho-cultuur, maar voetballers hebben ook hun problemen."

Livermore is, als gevolg van de uitspraak, per direct weer speegerechtigd voor zijn club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen