Oostenrijk jubelt: "Hebben geschiedenis geschreven"

9 september 2015, 09:01

Oostenrijk plaatste zich dinsdag voor het EK van 2016 en deed dat op imponerende wijze, namelijk door concurrent Zweden voor eigen publiek met 1-4 te verslaan. Zweden, één van de tegenstanders van Oranje in de kwalificatiereeks naar het WK 2018, was kansloos.

"Ik denk dat we hiermee geschiedenis hebben geschreven", jubelt Marko Arnautovic, voormalig speler van FC Twente, bij de ÖRF. "Niemand had verwacht dat we hier in Zweden vier keer zouden scoren en zo'n resultaat zouden boeken." Een echte verklaring voor het succes heeft de eigenzinnige aanvaller niet. "We zijn één grote familie, dat is het belangrijkste. Onbeschrijfelijk, wat een gevoel. Dit resultaat is echt ongelooflijk."

"Het is bijzonder om op deze manier geschiedenis te schrijven", vult David Alaba van Bayern München aan. "We hebben hier opnieuw laten zien dat we een mooie ploeg hebben en een plek op het EK verdienen. We zijn ontzettend gelukkig dat onze droom werkelijkheid geworden is. Ik besef het nog niet helemaal."

Het is voor het eerst dat Oostenrijk op eigen kracht een EK-ticket verovert. In 2008 deed het weliswaar al een keer mee aan een Europees kampioenschap, maar toen was het als gastland automatisch geplaatst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen