Rooney was 'beetje nerveus' voor nemen strafschop

9 september 2015, 00:01

Wayne Rooney geeft toe dat hij nerveus was toen hij dinsdag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zwitserland in de 84ste minuut mocht aanleggen voor een strafschop. De aanvaller kon immers voor zijn vijftigste interlandgoal tekenen, waarmee hij topscorer aller tijden van Engeland zou worden. Ondanks de spanning schoot Rooney overtuigend raak, waarmee hij de eindstand op Wembley op 2-0 bepaalde én geschiedenis schreef.

"Dit is vanzelfsprekend een fantastisch gevoel", aldus Rooney na afloop bij Sky Sports. "In de laatste paar wedstrijden was ik er al een aantal keer dicht bij en nu is eindelijk mijn droom uitgekomen. Zoals je waarschijnlijk hebt gezien, werd ik er een beetje door geëmotioneerd. Dit is een enorme eer en iets waar ik heel trots op ben. Om voor je dertigste al topscorer aller tijden te zijn van je land, is iets waar ik nooit van had durven dromen. Ik ben hier ontzettend trots op."

"Natuurlijk was ik een beetje nerveus", gaf Rooney eerlijk toe over het moment dat hij de strafschop moest nemen. "Ik wist voor mezelf ook dat het een belangrijk moment was. Ik koos gewoon mijn hoek, plaatste mijn voet tegen de bal en zette zoveel mogelijk kracht. De keeper zat er nog wel aan, maar gelukkig had het schot te veel kracht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen