Groep F: Noord-Ierland opgelucht ondanks gelijkspel

Jw
7 september 2015, 23:09   Bijgewerkt: 8 september 2015, 00:04

De EK-droom van Noord-Ierland is nog niet uitgekomen, maar nog wel in leven. De Noord-Ieren konden zich bij een zege tegen Hongarije al plaatsen voor het eindtoernooi in Frankrijk, maar na afloop zullen de koplopers uit Groep F zich gelukkig prijzen met een gelijkspel (1-1). De gelijkmaker van Noord-Ierland viel pas diep in blessuretijd. 

Noord-Ierland - Hongarije 1-1

Noord-Ierland leek aanvankelijk niet bestand tegen de druk in eigen huis. Hongarije kreeg de 1-0 cadeau toen de Noord-Ierse doelman Michael McGovern een inzet uit de vrije trap van Balazs Dzsudzsak door de vingers liet glippen en Richard Guzmics profiteerde in de rebound: 0-1. 

Hongarije zou bij winst over de Noord-Ieren gaan op de ranglijst, waardoor de spanning in de groep weer volledig terug was geweest. En eigenlijk had Hongarije de overwinning al in de tas. Chris Baird verzamelde zijn tweede gele kaart en mocht inrukken. Noord-Ierland mocht echter publieksheld Kyle Lafferty danken dat hij in de derde minuut van de blessuretijd alsnog voor het zo ontzettend kostbare punt zorgde. 

Roemenië - Griekenland 0-0

Aan Roemenië was het de taak om te zorgen dat het zou profiteren van de clash tussen de twee concurrenten Noord-Ierland en Hongarije, wat ongeacht het resultaat op het andere veld tot de mogelijkheden behoorde. De scoringsdrift bij Roemenië leidde echter niet tot doelpunten tegen de verwaarloosde Grieken, die in 2004 nog Europees kampioen werden. Constantin Budescu kreeg de beste kans aan thuiszijde, maar zijn schot miste kracht. 

Finland - Faeroër Eilanden 1-0

Finland heeft de kansen op het EK in leven gehouden, ook al hangen die aan een zijden draadje. Joel Pohjanpalo maakte het enige doelpunt op Finse bodem tegen de Faeroër Eilanden. PEC Zwolle-speler Thomas Lam stond in de basiself bij Finland. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen