Groep D: Duitsland, Polen en Ierland naar winst

Jw
7 september 2015, 22:43   Bijgewerkt: 7 september 2015, 22:54

Het blijft spannend in Groep D van de EK-kwalificatiereeks. De nummers één, twee en drie van de groep behaalden maandagavond namelijk allen drie punten. De favorieten Duitsland en Polen staan er het beste voor, maar Ierland maakt nog altijd een kans om bij de bovenste twee te eindigen. Duitsland heeft in de laatste twee wedstrijden tegen Ierland en Georgië genoeg aan een punt om zich te plaatsen voor het EK. 

Polen – Gibraltar 8-1

Wel deden de twee favorieten uitstekende zaken. Voor Polen was de wedstrijd tegen Gibraltar een soort oefenvorm op afwerken. De semiprofs waren totaal niet opgewassen tegen het Poolse geweld. Kamil Grosicki, bij Stade Rennes op een zijspoor beland, zette Polen op de goede weg door twee keer te scoren.

Daarna was het de beurt aan de spitsen Robert Lewandowski (Bayern München) en Ajacied Arek Milik. Beide goalgetters maakten er twee. Jakub Blaszczykowski (penalty) en Bartosz Kapustka mochten ook juichen.  Jake Gosling zorgde voor de eretreffer namens Gibraltar, pas de tweede van het land in deze kwalificatiereeks. Het doelsaldo van Gibraltar is nu -44. Het is dan ook niet verrassend dat het land nog op nul punten staat.

Schotland – Duitsland 2-3

Ondertussen hoopte Polen dat Schotland de huid duur verkocht aan koploper Duitsland. De Schotten bleken De Wereldkampioen van 2014 had het heel lastig met de Schotten, die met man en macht vochten om de EK-droom in leven te houden.

Duitsland had het aanvankelijk makkelijk met Schotland. Thomas Müller maakte de eerste twee doelpunten voor de bezoekers, die het zichzelf tussen de goals van de Bayern München-spits weer lastig maakten. Mats Hummels legde de bal achter zijn doelman Manuel Neuer na een chaotische situatie in het zestienmetergebied.

Maar van een groep Schotten ben je niet snel af. James McArthur schoot vanaf de rand van de zestien uitstekend raak: 2-2. Dit alles gebeurde voor rust in een kolkende sfeer op Hampden Park, de thuishaven van Queen's Park FC. De derde keer dat Duitsland op voorsprong was het echter gedaan met de dappere Schotten. Ilkay Gündogan werd dit keer bediend door Müller, de uitblinker aan Duitse zijde, en zag dat zijn schot via de binnenkant van de paal binnen vloog: 2-3.

Door de zege staat Duitsland nog altijd eerste in de poule, gevolgd door Polen.

Ierland – Georgië 1-0

Ierland blijft eveneens in de race om een ticket naar Frankrijk. De Ieren wonnen in eigen huis met minimale cijfers van Georgië (1-0), maar het is genoeg om de achterstand op Polen (twee punten) en Duitsland (vier punten) binnen bereik te houden. Jonathan Walters was de gevierde man bij de Ieren.

Door de winst van Ierland is de derde plaats behoorlijk uit het zicht verdwenen voor Schotland, dat nu vier punten achter de Ieren staat. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen