Bondscoach Tsjechië wilde stand bij Oranje niet weten

7 september 2015, 10:22

Tsjechië was blij met de nederlaag van het Nederlands elftal in Turkije. Door de zeperd van Oranje hadden de Tsjechen op bezoek bij Letland aan een overwinning genoeg om zeker te zijn van EK-deelname. De verliezend finalist van het EK 1996 won uiteindelijk met 1-2.

"We zijn natuurlijk allemeel heel blij dat we naar Frankrijk gaan", zegt bondscoach Pavel Vrba. "Voor de start van de EK-kwalificatie zei ik al dat Nederland de favoriet was, samen met ons, en dat IJsland en Turkije daarachter zouden vechten. Ik ben heel blij dat wij ons doel bereikt hebben."

De wedstrijd tussen Letland en Tsjechië begon zondag om 18.00 uur, op hetzelfde tijdstip begonnen Turkije en Nederland aan hun duel. Hoewel de stand in Konya van belang was voor de Tsjechen, wilde Vrba zich alleen op zijn eigen wedstrijd richten. "Ik wilde de stand in Turkije niet weten, maar ineens riep mijn assistent dat het 2-0 stond. Dat verstoorde mijn concentratie, dus ik heb hem snel weggestuurd."

Opvallend is dat Tsjechië als zelfstandig land nog nooit ontbrak op een Europees kampioenschap voetbal. Toch is EK-deelname geen vanzelfsprekendheid, benadrukt de bondscoach. "Tien of vijftien jaar geleden hadden we spelers bij de Europese topclubs. Nu is de situatie iets anders en hebben we minder bekende spelers. Het maakt me eigenlijk nog trotser dat we met deze selectie dit resultaat weten te behalen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen