Topscorer Rooney over record: "Dit is een trots moment"

Jw
5 september 2015, 23:35

Wayne Rooney schoot zichzelf zaterdag naar een nieuwe eretitel. De 29-jarige spits evenaarde met zijn 49ste doelpunt het record van Sir Bobby Charlton, waarmee ze nu gezamenlijk topscorer aller tijden zijn van Engeland. Zowel Charlton als Rooney hadden precies 106 interlands nodig om tot dat aantal te komen. Rooney gaf na afloop aan trots te zijn op zichzelf.

"Het is een geweldige eer dat ik nu wat betreft doelpunten op gelijke hoogte ben gekomen met Sir Bobby. Ik vond het een heel mooi moment", legt Rooney uit tegenover UEFA.com. "Ik hoop dat ik nu voorbij de grens mag komen en de lijst alleen ga aanvoeren."

Rooney werd na een uur spelen tegen San Marino (6-0 winst) al naar de kant gehaald door bondscoach Roy Hodgson. De keuzeheer gaf na afloop aan dat die keuze vooraf al bepaald was. Dinsdag wacht de ontmoeting met Zwitserland. "Het zou mooi zijn als Wayne in die wedstrijd zijn vijftigste doelpunt maakt", aldus Hodgson, die zich door de zege met Engeland als eerste land plaatste voor het EK. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen