Ibrahimovic vraagteken voor kraker tegen Oostenrijk

Jw
5 september 2015, 21:25

Zweden moest zaterdagavond twee tegenslagen verwerken. De Scandinaviërs verloren niet alleen van Rusland, maar zagen ook sterspeler Zlatan Ibrahimovic geblesseerd afhaken in de rust. De aanvoerder had teveel last van een rugblessure, waarop bondscoach Erik Hamrén hem wisselde.

Zonder Ibrahimovic kwam Zweden de achterstand niet meer teboven. Het is te hopen voor de geelhemden dat de spits van Paris Saint Germain op tijd is voor de topper tegen koploper Oostenrijk. Duidelijkheid konden beide heren na afloop van het duel in Rusland nog niet verschaffen. "Hij wilde doorgaan", citeert VI de keuzeheer. "Maar het werd steeds erger. Toen heb ik gezegd dat we dat niet moesten doen."

Ibrahimovic zelf hoopt dat zijn rug op tijd hersteld is. "Het heeft niet veel nut nu iets te zeggen. We zullen morgen kijken hoe het ervoor staat", die voor de Zweedse fans wel ruimte gaf voor hoop. "Met rust moet het weggaan. Het voelt nu alsof het morgen weer beter gaat."

Zweden ontvangt dinsdag in eigen huis koploper Oostenrijk. Het verschil tussen beide landen kan vanavond oplopen tot zeven punten in het voordeel van de Oostenrijkers. Het duel is door het verlies tegen Rusland hoe dan ook cruciaal voor Zweden om directe plaatsing voor het EK in 2016 in eigen hand te houden. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen