Rusland brengt spanning terug, Oostenrijk neemt afstand

Rusland brengt spanning terug, Oostenrijk neemt afstand

5 september 2015 – Rusland heeft zichzelf zaterdagavond een uitstekende dienst bewezen in de strijd om een EK-ticket. In eigen huis wonnen de Russen met 1-0 van nummer twee Zweden, waardoor de spanning in Groep G weer volledig terug is. Artem Dzyuba werd met zijn doelpunt in de eerste helft de matchwinner. De Scandinaviërs staan nog altijd op de tweede plaats, maar zien Rusland naderen tot op één punt. Voor Rusland was het thuisduel tegen de Zweden de laatste strohalm in de race om de tweede plaats. Met een achterstand van vier punten kon Zweden het zich permitteren om voor een gelijkspel te gaan. Die instelling kwam de ploeg van aanvoerder Zlatan Ibrahimovic echter niet ten goede. Rusland was in de eerste helft veel sterker en creëerde goede kansen om op voorsprong te komen. Die kwam er uiteindelijk via Dzyuba, die na een fraai hakje van Igor Smolnikov in een bijna leeg doel kon scoren. Doelman Andreas Isaksson was namelijk al geklopt. 

Ibrahimovic keek het rondom de middenlijn met lede ogen aan. De oud-Ajacied was zoals gebruikelijk enorm balvast, maar zijn ijverige teamgenoten durfden nauwelijks aan te sluiten. Zweden werd dan ook nauwelijks gevaarlijk in de eerste helft. 

Opmerkelijk genoeg bleef Ibrahimovic om onbekende redenen in de rust achter in de kleedkamer. Zonder de wereldster van Paris Saint Germain kreeg Zweden in de tweede helft wel een goede kans om op gelijke hoogte te komen. Rusland-doelman Igor Akinfeev had moeite met een van richting veranderd schot van Emil Forsberg en had geluk dat de rebound in het zijnet verdween. Beide landen kregen nog een paar goede kansen, maar het bleef bij 1-0. 

Oostenrijk - Moldavië 1-0
Hoewel Moldavië niets te vertellen heeft in Groep G, had Oostenrijk opnieuw veel moeite met het kleine voetballand. In eigen huis won de koploper dan ook maar nipt met 1-0. Zlatko Junukovic profiteerde van een fout van de Moldavische doelman Ilie Cebanu, wat genoeg was voor de zege. 

Onder anderen Marc Janko en Marko Arnautovic (beiden oud-FC Twente) hadden hun land wel eerder uit de problemen moeten helpen. Laatstgenoemde kon daar echter weinig aan doen. Zijn doelpunt werd onterecht wegens buitenspel afgekeurd. 

Ondanks het magere resultaat heeft Oostenrijk helemaal niets te klagen. De ploeg van coach Marcel Koller gaat fier aan kop in Groep G met negentien punten uit zeven wedstrijden. 

Montenegro - Liechtenstein 2-0 
Montenegro hield de laatste kansen op een EK-ticket in leven door met 2-0 te zegevieren op Liechtenstein. De doelpunten werden gemaakt door Fatos Beciraj en sterspeler Stevan Jovetic. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 18 november 2019

  2. zondag 17 november 2019

  3. zaterdag 16 november 2019