Engeland als eerste zeker van deelname aan EK

Engeland als eerste zeker van deelname aan EK

5 september 2015 – Engeland is als eerste land zeker van deelname aan het Europees Kampioenschap in 2016. De Engelsen rekenden zaterdagavond kinderlijk eenvoudig af met San Marino: 6-0. Op bezoek bij de voetbaldwerg scoorden Wayne Rooney, Ross Barkley, Theo Walcott (2) en Harry Kane. Cristian Brolli droeg namens San Marino bij aan de kansloze nederlaag door een eigen doelpunt te maken.Spelen tegen San Marino was in deze kwalificatiereeks een genot voor de Engelse spelers. In het heenduel won Engeland met 5-0 en ook vanavond konden een aantal spelers werken aan een hun doelpuntengemiddelde. Wayne Rooney deed dat als eerste vanaf de penaltystip en evenaarde daarmee een bijzonder record. Sir Bobby Charlton was tot vandaag de topscorer aller tijden van Engeland, maar moet die titel nu delen met Rooney. Het record van 49 doelpunten dateerde van mei 1968. Overigens hadden zowel Charlton als Rooney beiden 106 interlands nodig om dat aantal te bereiken.


Door het vroege doelpunt zakte de moed direct in de schoenen bij de semi-profs van San Marino. Engeland wandelde in het vervolg van de wedstrijd over het nietige voetballand heen. Brolli passeerde op ongelukkige wijze zijn eigen doelman Aldo Simoncini, waardoor de ruststand 2-0 was in het voordeel van Engeland. 

Na de onderbreking gaven The Three Lions gas met de wetenschap dat het ticket naar Frankrijk al binnen was. Barkley breidde de score vijftien seconden na het fluitsignaal al uit naar 3-0 met een kopbal. Theo Walcott maakte als invaller de 0-4 en 0-6. Tussendoor maakte Tottenham Hotspur-speler Harry Kane zijn tweede interlanddoelpunt. 

Engeland heeft met 21 punten uit zeven wedstrijden de maximale score behaald en kan daardoor al niet meer derde worden in de groep. Ook de groepswinst kan het keurkorps van bondscoah Roy Hodgson met een flinke voorsprong op Zwitserland nauwelijks meer ontgaan. 

Estland - Litouwen: 1-0
Estland steeg door een benauwde 1-0 zege op Litouwen naar de derde plaats in Groep E. Daarmee passeerde het Slovenië, dat later op de avond nog in actie komt tegen nummer twee Zwitserland. Konstantin Vassiljev maakte het enige doelpunt voor Letland. 
 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 18 november 2019

  2. zondag 17 november 2019

  3. zaterdag 16 november 2019