"Hoogtepunt in geschiedenis van IJslandse voetbal"

4 september 2015, 11:14

IJsland is, zeker op voetbalgebied, maar een klein land. Toch wisten de Scandinaviërs in de kwalificatiereeks voor het EK 2016 in Frankrijk tot twee keer toe te winnen van het Nederlands elftal. In IJsland werd het eerder al 2-0, in de Amsterdam ArenA won de ploeg van bondscoach Lars Lagerbäck met 0-1.

Het is een daverend succes voor het land van water en vuur, geeft assistent-bondscoach Heimir Hallgrimsson aan. "Maar onze spelers mogen niet gaan zweven. We moeten ze nog even met twee voeten op de grond houden", sprak de rechterhand van Lagerbäck tegen het ANP. Met IJsland staat hij bovenaan in Groep A, met achttien punten uit zeven wedstrijden. Komende zondag ontvangen de IJslanders Kazachstan. Een zege volstaat voor EK-plaatsing.

"We mogen trots zijn op het feit dat we nu twee keer hebben gewonnen van één van de beste ploegen op aanvallend gebied. Deze zege in Amsterdam is het hoogtepunt in de geschiedenis van het IJslandse voetbal", jubelt Hallgrimsson, die tot de wedstrijd tegen Kazachstan nog geen feest wil vieren. "Daarna kunnen we alsnog aan het bier", knipoogt de assistent-bondscoach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen