Anita lijkt niet meer af te stevenen op basisplaats

3 september 2015, 07:44

In tegenstelling tot eerdere berichten lijkt Vurnon Anita toch niet tot de basisopstelling van het Nederlands elftal voor de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland te behoren. De middenvelder van Newcastle United leek de verrassing van de nieuwe bondscoach Danny Blind te worden in de basiself, maar moet zich waarschijnlijk toch schikken in een rol als reserve.

Volgens De Telegraaf staat niet Anita, maar Georginio Wijnaldum in de startformatie van Oranje. De ploeggenoot van Anita bij Newcastle zou samen met Davy Klaassen en Wesley Sneijder op het middenveld staan. Dat drietal moet voor de passing richting de aanval met Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar en Memphis Depay verzorgen. Reserveaanvoerder Robin van Persie lijkt nog steeds genoegen te moeten nemen met een plaats op de reservebank.

De achterhoede bestaat waarschijnlijk uit Gregory van der Wiel, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daley Blind. Best opmerkelijk, aangezien Van der Wiel en Martins Indi niet echt veel aan spelen toekomen bij respectievelijk Paris Saint Germain en FC Porto. Jasper Cillessen lijkt ook onder Blind de onomstreden doelman te zijn.

Het is het moment van de waarheid voor Oranje. De nummer drie van het WK in Brazilië presteert tot dusver zeer teleurstellend in de kwalificatiecyclus voor het EK 2016 in Frankrijk en kan zich zodoende geen nederlaag tegen IJsland permitteren. Gebeurt dit wel, dan lijkt plaatsing voor het eindtoernooi een zeer lastig verhaal te worden. In dat geval staat IJsland acht punten los en heeft Tsjechië een gat van zes punten met Oranje. Bovendien kan Turkije dan langszij komen.

Vermoedelijke opstelling Oranje

Cillessen; Van der Wiel, De Vrij, Martins Indi, Blind; Wijnaldum, Klaassen, Sneijder; Robben, Huntelaar, Memphis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen