Blind lijkt Anita en Klaassen in basis Oranje te zetten

Ger
2 september 2015, 13:46   Bijgewerkt: 2 september 2015, 13:54

Robin van Persie lijkt in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland genoegen te moeten nemen met een plek op de bank van het Nederlands elftal. Vurnon Anita en Davy Klaassen komen daarentegen wel in aanmerking voor een basisplaats. Beide spelers kregen op de afsluitende training een oranje hesje.

De keuze van bondscoach Danny Blind voor Anita is een opvallende. De middenvelder van Newcastle United speelde inmiddels vijf jaar geleden zijn laatste interland. Blind heeft een bijzondere band met Anita. Als trainer van Ajax liet hij hem als zestienjarige debuteren in de hoofdmacht van de Amsterdamse club.

Klaassen heeft pas twee interlands achter zijn naam staan. De aanvoerder van Ajax ontbrak bij de laatste twee wedstrijden van Oranje, omdat hij toen net geopereerd was vanwege een buikwandblessure. Op de training in Katwijk werd woensdag de derde plek op het middenveld ingenomen door Wesley Sneijder.

In de spits lijkt Klaas-Jan Huntelaar de voorkeur te krijgen boven Van Persie. Nieuwelingen Kenny Tete en Jairo Riedewald hoeven niet te rekenen op een basisplaats.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Cillessen, Van der Wiel, De Vrij, Martins Indi, Blind, Anita, Klaassen, Sneijder, Robben, Huntelaar, Depay

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen