Pastoor ziet brood in MacDonald: "Verantwoorde investering"

1 september 2015, 14:07

Een opvallende deal op de slotdag van de transferperiode in Nederland was de komst van Sherjill MacDonald naar Sparta Rotterdam. De oud-spits van Jong Oranje gold jaren als een groot talent, maar maakte daarna vooral naam als clubhopper. Sparta huurt hem voor één jaar van het Belgische Westerlo.

Coach Alex Pastoor van Sparta ziet in MacDonald een goede aanwinst. Hij noemt zijn komst bij RTV Rijnmond een 'verantwoorde investering die kan bijdragen aan het waarmaken van de ambities'. Dat Sparta met Roland Bergkamp, Johan Voskamp en Finn Stokkers als drie centrumspitsen in de selectie heeft, verandert daar volgens Pastoor niets aan. "MacDonald is niet alleen spits, hij kan ook aan de zijkanten uit de voeten. Zijn pluspunt is dat hij zelf kansen kan creëren. Daarnaast is hij 30 jaar en heeft hij dus de nodige ervaring. Zo is hij al eens gepromoveerd naar de hoogste klasse en daar heeft hij echt zijn rendement in gehad."

Pastoor heeft nu een, op zijn zachtst gezegd, bijzonder ruime selectie tot zijn beschikking bij Sparta. "Het ontbinden van contracten is geen optie. We gaan nu met dertig spelers de competitie in. Die spelers worden iedere speelronde verdeeld over Sparta 1 en Jong Sparta. We praten dus over 27 plus de drie A-junioren Sherel Floranus, Rick van Drongelen en Jeffrey Neral, die bij de selectie blijven", legt de coach uit.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen