IJsland-doelman vreest 'druk avondje' tegen Oranje

1 september 2015, 11:14

Na zes speelronden in de kwalificatiecampagne voor het EK 2016 in Frankrijk is IJsland de verrassende groepsleider in de groep van Nederland, dat op haar beurt derde staat in Groep A. Komende donderdag staat Oranje in de Amsterdam ArenA tegenover de koploper. Onze nationale ploeg krijgt de taak om NEC-goalie Hannes Halldórsson te passeren. De IJslandse keeper vreest dat hij het wel eens druk kan gaan krijgen.

Na zes duels staat IJsland op vijftien punten in Groep A. In eigen land werd Oranje met 2-0 verslagen door de Scandinaviërs. "Als je naar al die namen kijkt, dan is het toch wel bijzonder dat wij gewonnen hebben en ik geen doelpunt tegen heb gekregen in het uitduel", zegt Halldórsson tegen het ANP over het duel in Reykjavik. "Die avond hebben we met het hele land feest gevierd. Sindsdien leeft het besef dat we met deze generatie spelers naar een eindronde kunnen."

Halldórsson droomt van een stunt in de ArenA. "Dat zou wat zijn", stelt de sluitpost van NEC. "Natuurlijk gaan we ons best doen, maar ik vind dat we die wedstrijd onbevangen kunnen spelen. We hebben eigenlijk weinig te verliezen. We moeten zondag gewoon van Kazachstan winnen. Dan liggen we op koers", aldus de 31-jarige Halldórsson, die een wisselvallige start van het seizoen kende bij NEC in de Eredivisie. "Eerlijk is eerlijk. Ik ging in de fout. Ik zag er even niet goed uit, maar ik heb ook al bewezen dat ik belangrijk voor NEC kan zijn. Hopelijk kan ik me tegen Nederland ook weer laten zien. Ja, het zou zo maar kunnen dat ik een druk avondje krijg."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen