Corona verlaat Twente en tekent voor vijf jaar bij Porto

31 augustus 2015, 21:39

De negentiende uitgaande transfer bij FC Twente deze zomer is een feit. De geplaagde club uit Enschede is met FC Porto rondgekomen over de transfer van Jesús Corona naar Portugal. De Mexicaanse aanvaller heeft, enkele uren voor het sluiten van de transfermarkt, zijn krabbel gezet onder een contract voor vijf seizoenen bij de Portugese topclub.

Met de transfer van de 22-jarige buitenspeler is naar verluidt zo'n twaalf miljoen euro gemoeid. Dat geld gaat niet alleen naar Twente, want de speler is voor zeventig procent eigendom van externe financiers. Daardoor ontvangen de Tukkers slechts dertig procent van de transfersom. Met Porto speelt Corona dit seizoen in de Champions League. Hij heeft vanmiddag al een medische keuring ondergaan. Hij speelde vanaf de zomer van 2013 voor FC Twente.

De geplaagde club uit Enschede, die recent trainer Alfred Schreuder de laan uitstuurde, gaat geen vervanger halen voor Corona. Dat heeft technisch manager Ted van Leeuwen aangegeven bij FOX Sports. Hij verwacht overigens niet meer dat spelmaker en aanvoerder Hakim Ziyech nog vertrekt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen