Heracles roept iets te enthousiaste fan op het matje

31 augustus 2015, 14:18

De euforie was groot in Almelo door de zege van Heracles op streekgenoot FC Twente en toen Wout Weghorst de thuisploeg zaterdagavond op een beslissende 2-0 voorsprong zette, kon één supporter zich niet meer bedwingen. Hij rende het veld op en sprong doelpuntenmaker Weghorst om zijn nek.

De actie leverde een prachtige foto op, maar Heracles Almelo is er natuurlijk niet blij mee. Het veld betreden mag niet, bovendien is het vanzelfsprekend niet de bedoeling om aan spelers te zitten. Om die reden moet de iets te enthousiaste fan zich melden bij de clubleiding. "Onze veiligheidscoördinator heeft vanmiddag een gesprek met hem", zegt directeur Nico-Jan Hoogma bij RTV Oost. "Naar aanleiding van dat gesprek zal de strafmaat worden bepaald." Volgens de huisregels van Heracles moet de supporter een stadionverbod van vijf jaar krijgen, de vaste straf voor veldbetreders. Onduidelijk is nog of Heracles in dit geval, gezien de omstandigheden, clementie toont.

Hoogma benadrukt dat de enthousiaste fan absoluut geen kwaad in de zin had. "Zo was de stemming in het stadion ook helemaal niet", verwijst hij naar de euforie die heerste in het vernieuwde Polman Stadion.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen