Vitesse met vier treffers langs wisselvallig Cambuur

Vitesse met vier treffers langs wisselvallig Cambuur

30 augustus 2015 – Vitesse heeft ook zijn tweede thuiswedstrijd met een overwinning afgesloten. In de eigen GelreDome werd Cambuur verdiend met 4-1 verslagen. Het was een slordig maar vermakelijk duel waar vrijwel alle ingrediënten aanwezig waren: doelpunten, penalty's én missers.Dat laatste overheerste toch wel in Arnhem. Zeker omdat de eerste fout al na één minuut gemaakt werd. Doelman Leonard Nienhuis verkeek zich op een dieptepass en reageerde enorm twijfelachtig. Vervolgens werd Nathan, de Braziliaanse dribbelaar van de thuisploeg, onderuit gehaald door Calvin Mac-Intosch. De verdediger oogde zelf ook wankel, hij voelde zich zondagmiddag duidelijk niet thuis op de rechtsbackpositie.

Het resultaat was een razendsnelle penalty die koelbloedig werd binnengeschoten door Lewis Baker: 1-0. In de tweede helft zou de Chelsea-huurling opnieuw mogen aanleggen vanaf elf meter, maar die kans liet hij liggen. Baker raakte de lat tegenover doelman Hans Zeinstra. Hij viel tijdens de pauze in voor Nienhuis, wat de aftocht voor de ervaren sluitpost nog pijnlijker maakte.

Wellicht dacht Baker iets te makkelijk over die tweede strafschop. De druk was namelijk een beetje weg na rust. Ondanks de snelle gelijkmaker van Sander van de Streek, die de bal loeihard in de hoek pegelde, beten de Arnhemmers veelvuldig van zich af. Er werden veel mogelijkheden gecreëerd en achterin gaf de defensie, onder leiding van aanvoerder Guram Kashia, weinig weg.

De 2-1 was dan ook verdiend, maar wel een cadeautje. Nienhuis liet de bal zomaar los, vlak voor de voeten van Abiola Dauda. De keeperswissel halverwege was dus niet heel vreemd, ook al werd deze in de rust plotseling doorgevoerd. Uiteindelijk beloonde de thuisploeg zichzelf alsnog met een derde én vierde treffer. Kashia tekende in de slotfase voor de 3-1, terwijl invaller Dominic Solanke het nog erger maakte voor Cambuur.

Werk aan de winkel voor de Leeuwarders, die vorige week ook al zes keer moesten vissen op bezoek bij Heracles. Aan de andere kant een boost vertrouwen voor de jonge ploeg van coach Peter Bosz.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 30 maart 2020

  2. zondag 29 maart 2020