AZ nog altijd zonder winst na nederlaag tegen Roda JC

30 augustus 2015, 16:39   Bijgewerkt: 13 maart 2017, 09:48

AZ is er vanmiddag niet in geslaagd de 2-0 zege op Astra van afgelopen donderdag een positief vervolg te geven. Onnodig balverlies, weinig beweging en een gebrek aan kansen braken de Alkmaarders vandaag op. Het was de Australische Rostyn Griffiths die Roda JC met een prima kopbal de drie punten bezorgde.

De ploeg uit Alkmaar staat nog steeds in de steigers. De hernieuwde samenstelling met onder meer Jop van der Linden en Vincent Janssen bereikte afgelopen donderdag met pijn en moeite de groepsfase van de Europa League ten koste van het Roemeense Astra. Ook in de competitie loopt het allerminst soepel. Twee punten uit drie wedstrijden, een veertiende plek en wachtende op de eerste thuisgoal. Vandaag mochten de mannen van Van den Brom opnieuw op examen, ditmaal tegen het goed draaiende Roda JC.

Het was prima voetbalweer, maar de mannen van beide ploegen deden de supporters doen geloven dat het tropische omstandigheden waren. Het spel was traag, er was weinig beweging en het oogde ongeïnspireerd. Vooral de prestatie van AZ deed verrassen, gezien het prima spel van afgelopen donderdag. Aanvallend, maar ook verdedigend was het zwak. Het leidde ertoe dat Roda- speler Rostyn Griffith – zo zou later blijken – de enige treffer van de middag maakte. Hij mocht na 36 minuten vogelvrij  binnenkoppen uit een hoekschop van Paulissen (0-1).

De tweede helft was niet veel beter. Van den Brom greep al gauw in door alle drie de wissel op te gebruiken. Het sorteerde het gewenste effect. De ploeg speelde feller, sleurde en duwde het spel voorwaarts. Maar keer op keer, kans op kans, hadden de spelers moeite het doel te vinden. De gevaarlijkste kansen kwamen uiteindelijk nog uit naam van Roda. Gyasi en Van Son hadden de 0-2 op de voet, maar faalden in de afronding. Uiteindelijk was de fut uit het spel van AZ en kon Roda de drie punten over de streep trekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen