NAC pikt Gorter op bij AZ: "De selectie is nu rond"

30 augustus 2015, 09:11

In navolging van Ronnie Stam heeft NAC Breda nog een oude bekende van de club aan boord gehaald. De Brabanders hebben Donny Gorter opgepikt bij AZ, waarmee een mondeling akkoord bereikt is over de transfer. De 27-jarige verdediger staat zodoende voor een comeback in het Rat Verlegh Stadion, waar hij tussen 2008 en 2012 ook al onder contract stond.

De in Zwitserland geboren Gorter is een voormalig jeugdspeler van NAC, dat hem in de D-jeugd al scoutte. In de jeugdopleiding maakte hij de overstap naar PSV, waar hij in het betaalde voetbal debuteerde. Van een echte doorbraak kwam het toen nog niet, daar was een terugkeer naar NAC voor nodig. Daar deed hij het vier seizoenen uitstekend, wat hem een transfer naar AZ opleverde. De Alkmaarders leenden de linkspoot afgelopen seizoen uit aan het Deense Aalborg BK, waar hij overigens geplaagd werd door een zware knieblessure.

Gorter meldde zich dit seizoen weer in Alkmaar, maar kwam daar op het twee plan terecht. Een rentree bij NAC was dus een mooie optie voor hem. "NAC biedt mij de mogelijkheid om samen met het team te strijden voor promotie naar de Eredivisie, waar deze club thuishoort. Ik heb er het volste vertrouwen in dat dit met deze selectie en deze trainer gaat lukken. Ik wil de club, die mij de kans gaf definitief door te breken, daar graag bij helpen", aldus Gorter op de website van de Bredanaars.

NAC-coach Robert Maaskant vindt het een goede zaak dat NAC werk gemaakt heeft van de transfer van Gorter. "Met de komst van Donny Gorter is onze selectie rond en kunnen we gericht werken aan het behalen van onze doelstelling: hoe dan ook promoveren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen