Excelsior vergroot zorgen De Graafschap met ruime winst

29 augustus 2015, 22:00

De Graafschap heeft ook de vierde wedstrijd van het seizoen verloren. In Rotterdam waren de Doetinchemmers niet opgewassen tegen mede degradatikandidaat Excelsior. Op Woudestein werd het door doelpunten van Sander Fischer, Brandley Kuwas en Daryl van Mieghem 3-0 voor de Kralingers.

De Graafschap promoveerde vorig seizoen naar de Eredivisie en geldt dit jaar als dé degradatiekandidaat op het hoogste niveau in Nederland. Mochten de Superboeren kans willen maken op lijfsbehoud, dan is het zaak punten te pakken tegen de directe concurrentie. Als er één club is die daartoe gerekend kan worden, dan is het wel Excelsior. En dus was De Graafschap tegen Excelsior vanavond (zaterdag) een echte degradatiekraker.

In de eerste drie wedstrijden slaagde De Graafschap er niet in om punten te sprokkelen en het grote probleem lag voorin. In drie wedstrijden scoorde de ploeg van trainer Jan Vreman namelijk maar één keer. Ook in de eerste helft op Woudestein kwam De Graafschap niet tot scoren, maar was het wel beter dan Excelsior.

Twee momenten sprongen daarbij in het oog. Jeroen Tesselaar schoot de bal vanaf de rechterkant heerlijk op de buitenkant van de paal, maar de grootste kans was voor Alexander Bannink. De middenvelder kon op slag van rust in vrije positie op doel koppen, maar werkte de bal hopeloos naast en dus was het na 45 minuten nog 0-0.

Excelsior kon voor rust absoluut geen potten breken. Dat was na rust totaal anders. Al na twee minuten spelen kwam de ploeg van Alfons Groenendijk op 1-0. Het was Fischer die een vrije trap van Jeff Stans tegen de touwen kopte. De Graafschap had vervolgens niets meer in de melk te brokkelen en kreeg het steeds moeilijker.

Uiteindelijk was het Kuwas die, nadat hij veel ruimte had gekregen, de wedstrijd min of meer besliste toen hij de 2-0 achter doelman Hidde Jurjus krulde. In de slotfase werd het ook nog 3-0 via Van Mieghem. De zorgen van De Graafschap zijn na vanavond dus nog wat groter dan ze al waren. De eerste vier duels leverden geen punten op en er werd pas één keer gescoord.