Heerenveen en PEC Zwolle gelijk in aantrekkelijk duel

29 augustus 2015, 21:46

Niemand leek PEC Zwolle na de eerste helft nog een kans te geven, maar de ploeg vocht zich knap terug. Voor rust was sc Heerenveen heer en meester in het eigen stadion. De Friezen deden zichzelf tekort door alleen via Sam Larsson te scoren. Na de hervatting was het een andere wedstrijd, waarin de bezoekers juist het initiatief namen. Veldwijk scoorde met nog een half uur te gaan de gelijkmaker en zette daarmee ook de eindstand op het scorebord.

PEC bleef het lastig hebben in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Heerenveen was veel sterker en eigenlijk was het wachten op de 2-0, maar die viel niet. Larsson kreeg nog een grote kans, maar stuitte op Begois. Naarmate de eerste helft vorderde nam Heerenveen wat gas terug, maar PEC kon daar nauwelijks van profiteren. Ondertussen hoopten beide ploegen op een strafschop, maar scheidsrechter Van Boekel is niet kinderachtig en liet in alle gevallen doorspelen.

Met nog ongeveer twintig minuten te spelen zetten de bezoekers weer vol aan, maar ondanks genoeg kansen en een bal die van de lijn werd gehaald, viel de goal niet. Ook de thuisploeg kreeg nog wat mogelijkheden, maar vergeleken met de eerste helft was Heerenveen geen schim van zichzelf meer. Daarmee had PEC Zwolle de kans op de winst en in ieder geval tot zondag de leiding in de Eredivisie, maar zover kwam het niet. Gezien de eerste helft was 1-1 een terecht resultaat. Beide teams waren in één helft de betere ploeg, maar konden net niet het verschil maken.