Palace verknalt jubileum Mourinho, ook afgang Liverpool

29 augustus 2015, 18:06   Bijgewerkt: 29 augustus 2015, 18:29

Hij zat voor de honderdste keer in een Premier League-thuiswedstrijd op de bank bij Chelsea, maar dat jubileum van José Mourinho viel zaterdag lelijk in het water. Crystal Palace zorgde voor een enorme stunt door met 1-2 te winnen op Stamford Bridge en smeerde Mourinho hiermee pas zijn tweede thuisnederlaag met Chelsea ooit aan. Ook Liverpool beleefde een pijnlijke middag, het verloor thuis met 0-3 van West Ham United. Manchester City won wel, het Sunderland van coach Dick Advocaat pakte dankzij Jeremain Lens een punt.

De statistieken van Mourinho op Stamford Bridge zijn ongekend en zullen, wat er de komende jaren ook gebeurt, niet snel meer worden geëvenaard door welke manager dan ook in de Premier League. Als coach van Chelsea zat de Portugees tot dit weekend 99 keer op de bank in een thuiswedstrijd en 76 keer pakte zijn ploeg de volle winst. Daarnaast pakte Chelsea 22 keer een punt, slechts één keer zag Mourinho zijn ploeg voor eigen publiek onderuit gaan. Dat gebeurde pas in april 2014, na 77 ongeslagen duels op rij, tegen Sunderland.

In wedstrijd nummer honderd volgde zaterdag nederlaag nummer twee en evenals tegen Sunderland liet Chelsea zich verrassen door een relatief kleine club. Crystal Palace speelde een bijna perfecte wedstrijd en wist de ploeg van Mourinho lam te leggen. Door een goal van invaller Radamel Falcao kwam de thuisploeg tien minuten voor tijd nog wel terug tot 1-1, maar even later scoorde verdediger Joel Ward de winnende.

De nederlaag van Chelsea viel, hoe pijnlijk ook, in het niet bij de zeperd van Liverpool. De trotse club van manager Brendan Rodgers beleefde een middag om heel snel te vergeten en verloor met 0-3 van West Ham United, dat eerder dit seizoen al Arsenal wist te verslaan. Na een half uur was de stand al 0-2 en mede door de rode kaart voor Philippe Coutinho werd het daarna geen moment meer spannend op Anfield Road.

City sterk, Lens scoort en Afellay krijgt rood

Manchester City profiteerde optimaal van het geklungel van de concurrentie en boekte, zonder al te veel problemen, zijn vierde opeenvolgende overwinning in de Premier League. Thuis tegen Watford, dat Steven Berghuis niet nodig had, werd het 2-0 voor de nummer twee van vorig seizoen. De van Liverpool overgekomen Raheem Sterling opende de score, teamgenoot Fernandinho maakte tien minuten later de tweede.

Sunderland, de ploeg van manager Dick Advocaat, verdubbelde zijn puntenaantal van dit seizoen door gelijk te spelen bij Aston Villa. Het werd 2-2 en Sunderland had het puntje te danken aan twee oud-PSV'ers: op aangeven van de ingevallen debutant Ola Toivonen schoot Jeremain Lens de gelijkmaker binnen.

Een andere oud-PSV'er, Ibrahim Afellay, kende een aanmerkelijk minder succesvolle middag. Hij werd in de thuiswedstrijd tegen West Bromwich Albion al na een half uur met rood van het veld gestuurd. Vijf minuten later overkwam teamgenoot Charlie Adam hetzelfde, waarna Stoke een verloren partij speelde. Op slag van rust kwam West Brom op voorsprong en aan die score veranderde in het restant van de wedstrijd niets meer. Bij Stoke City hadden, naast Afellay, ook de Nederlander Erik Pieters en Marco van Ginkel basisplaatsen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen