De Leeuw: "Ik had ook wel in Rusland willen voetballen"

Ger
28 augustus 2015, 14:43

Michael de Leeuw beseft dat FC Groningen de komende maanden voor enkele lastige klussen staat in de Europa League. De Nederlandse bekerwinnaar werd in de poulefase gekoppeld aan Olympique Marseille, Braga en Slovan Liberec.

"Het is een mooie loting. Marseille en Braga zijn grote clubs met fraaie stadions. Slovan moeten we ook niet onderschatten. Zo'n ploeg is ook best lastig. Toch denk ik niet dat we kansloos zijn", reageert De Leeuw (28) tegenover FCUpdate.nl. "Het is altijd een dubbel gevoel met zo'n loting. Ik wil uiteraard graag de poulefase overleven, maar ik ben ook een voetballiefhebber. Spelen tegen een club als Liverpool zou natuurlijk fantastisch geweest zijn."

De Brabander had ook wel tegen een Russische club willen uitkomen. En terwijl de meeste voetballers een dergelijke reis allerminst zien zitten. "Maar Rusland heeft toch wel iets", zegt De Leeuw. "Ik geef eerlijk toe: als ik op televisie voetballers daar bezig zie in min twintig graden, moet ik er niet aan denken. Maar toch had me dat in dit toernooi een hele belevenis geleken. Een uitwedstrijd in Rusland past wel bij de Europa League."

FC Groningen sneuvelde afgelopen seizoen al vroeg in de kwalificaties voor het tweede Europese bekertoernooi. Het Schotse Abderdeen was toen in een tweeluik te sterk. "Daar hebben we wel van geleerd", stelt De Leeuw. "We zullen nu gezien worden als een kleine club, maar we komen in deze groep echt niet alleen om te genieten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen