Tete en Riedewald bij Oranje, Robben nieuwe aanvoerder

28 augustus 2015, 13:24   Bijgewerkt: 28 augustus 2015, 13:34

Robin van Persie is niet langer de aanvoerder van het Nederlands elftal. Bondscoach Danny Blind heeft besloten om Arjen Robben te benoemen tot nieuwe captain van de nationale ploeg. Van Persie is wel opgenomen in de selectie voor de interlands tegen IJsland en Turkije en datzelfde geldt voor Kenny Tete en Jairo Riedewald, de twee jonge Ajacieden zitten er voor het eerst bij. Ook Vurnon Anita is opgeroepen.

Blind, de opvolger van Guus Hiddink, heeft 23 spelers opgenomen in zijn eerste selectie. Ten opzichte van de voorselectie zijn Virgil van Dijk (Celtic), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Marco van Ginkel (Stoke City), Nigel de Jong (AC Milan), Jeremain Lens (Sunderland), Joël Veltman (Ajax), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Kenneth Vermeer (Feyenoord) afgevallen. Toch is vooral het nieuws dat Robben de nieuwe aanvoerder is, verrassend. Blind: "Ik heb deze keuze niet gemaakt op basis van hun voetbalkwaliteiten. Ook in de begeleiding en het coachen van medespelers doen Van Persie en Robben niet voor elkaar onder. Maar het zijn twee verschillende persoonlijkheden. En ik heb op dit moment behoefte aan een aanvoerder die wat nadrukkelijker aanwezig is op het veld. Ik heb Robin gevraagd vice-captain te zijn en ben blij dat hij die rol heeft geaccepteerd."

"Ik heb in een goed gesprek met de bondscoach aangegeven er begrip voor te hebben dat hij in dit nieuwe traject zijn eigen aanvoerder zou kiezen", reageert Van Persie. "En ik heb altijd al gezegd dat Arjen, ik en de andere jongens het samen deden, dus ook de rol van vice-aanvoerder zal ik met trots invullen. Ik vond en vind het een grote eer om voor het Nederlands elftal uit te komen en zal altijd alles blijven geven voor mijn land. De volledige focus ligt nu dan ook op de aankomende interlands en de kwalificatie voor het EK in Frankrijk."

Vurnon Anita maakt voor het eerst sinds vijf jaar deel uit van de Oranje-selectiie. De 19-jarige Tete is sinds dit seizoen basisspeler bij Ajax, zijn eveneens debuterende teamgenoot Riedewald is pas achttien jaar.

Selectie Oranje voor duels met IJsland en Turkije: Ibrahim Afellay (Stoke City), Vurnon Anita (Newcastle United), Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (PSV), Jasper Cillessen (Ajax), Memphis Depay (Manchester United), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Luuk de Jong (PSV), Davy Klaassen (Ajax), Terence Kongolo (Feyenoord), Tim Krul (Newcastle United), Bruno Martins Indi (FC Porto), Luciano Narsingh (PSV), Robin van Persie (Fenerbahçe), Quincy Promes (Spartak Moskou), Jaïro Riedewald (Ajax), Arjen Robben (Bayern München), Wesley Sneijder (Galatasaray), Kenny Tete (Ajax), Stefan de Vrij (Lazio Roma), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain), Georginio Wijnaldum (Newcastle United) en Jeroen Zoet (PSV)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen