Knappe prestatie AZ: "Heerlijk, de ontlading was enorm"

27 augustus 2015, 22:45   Bijgewerkt: 27 augustus 2015, 23:45

Voor de vijfde keer in zeven jaar is AZ doorgedrongen tot de groepsfase van de Europa League. Vanavond (donderdag) won de uitstekend spelende ploeg van John van den Brom met 2-0 van FC Astra Giurgiu, waardoor het door is naar het hoofdtoernooi.

AZ speelde prima, maar de ploeg had wel lang nodig om de eerste goal te maken. Uiteindelijk brak Jop van der Linden de ban, door in de tachtigste te scoren met een vrije trap. "Het gaf een heerlijk gevoel de wedstrijd uit een vrije trap open te breken", zei hij tegen FOX Sports. "Het was een lastige avond. Vergis je niet in dat Astra. Het is echt een luizenploeg, dat vanaf het begin loerde op de counter. We hebben amper wat weggegeven en gewoon goed gevoetbald. Iedereen weet dat AZ een jonge ploeg heeft en dat we tijd nodig hebben naar elkaar toe te groeien. Nu hebben we een prima stap in de goede richting gezet."

De tweede goal werd gemaakt door Robert Mühren, die een kwartier voor tijd werd ingebracht. "Dit was zwaarder dan een hele wedstrijd", zei hij. "De keeper dacht waarschijnlijk dat ik in één keer ging schieten, maar in plaats daarvan omspeelde ik hem. De ontlading was enorm, dat wil je niet weten. Dit gaan we op een gepaste manier vieren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen