'Buitenspeler' Schalk en GAE 'in goed overleg' uit elkaar

27 augustus 2015, 20:51

Alex Schalk is niet langer speler van Go Ahead Eagles. De spits was ontevreden omdat hij bij de club uit Deventer voornamelijk als buitenspeler werd opgesteld en besloot in gesprek te gaan met zijn werkgever. Daarna hebben beide partijen besloten de samenwerking te beëindigen. De aanvaller had in Deventer nog een contract voor twee seizoenen.

Schalk baalde van zijn rol in Deventer en is blij dat hij op zoek kan naar een nieuwe club. "Dit is een keuze op gevoel", legt hij uit op de site van Go Ahead. "Ik ben van mening dat ik ergens anders meer in mijn kracht kan spelen. Oftewel: in de spitspositie. Bij Go Ahead Eagles werd ik vorig seizoen veelal als linksbuiten gebruikt. Dat is geen straf uiteraard. Je doet het voor het team. Toen ik echter ook in de voorbereiding op dit seizoen vaak als buitenspeler werd ingezet, begon ik erover na te denken. Ik ben namelijk van mening dat ik het beste tot mijn recht kom in de spits."

In het verleden speelde hij ook voor NAC Breda en Jong PSV. In de zomer van 2014 nam Go Ahead de 23-jarige spits over van NAC, waarna hij in zijn eerste seizoen in Overijssel uit de Eredivisie degradeerde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen