Ajax worstelt zich via Jablonec naar groepsfase EL

27 augustus 2015, 20:01   Bijgewerkt: 27 augustus 2015, 20:17

Ajax heeft zich met hangen en wurgen geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. In de laatste voorronde werd FK Jablonec in Tsjechië op 0-0 gehouden. Omdat de Amsterdammer vorige week met 1-0 hadden gewonnen in de eigen ArenA, is de ploeg van trainer Frank de Boer door naar de groepsfase.

Met een 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd in de Amsterdam ArenA begon Ajax donderdagavond aan de return tegen FK Jablonec. Een kleine marge terwijl het verschil tussen beide clubs op het oog enorm is. Het kleine, maar volgepakte Strelnice Stadion staat in geen verhouding tot de ArenA. Jablonec is de nummer vijf van Tsjechië, terwijl Ajax de koploper in de Eredivisie is en ook het verschil in financiële middelen is enorm.

Ajax kreeg wel een grote kans. Joël Veltman had zijn ploeg naar 1-0 kunnen schieten toen de bal uit een corner bij de tweede voor zijn voeten viel. De verdediger kreeg de bal niet op doel en hielp daarmee de grootste kans voor rust om zeep, stand halverwege: 0-0.

Daarna ontbrandde de wedstrijd en ging Jablonec op zoek naar een doelpunt. Jasper Cillessen was de grote man toen een vrije trap vanaf de zijkant nog even werd aangeraakt en richting onderdoek ging. De doelman plukte de bal uit de hoek en redde daarmee zijn ploeg. De ingevallen Viktor Fischer, Mitchell Dijks en Anwar El Ghazi kregen aan de andere kant nog grote kansen om het te beslissen, maar faalden allemaal.

Ajax hield verdedigend echter stand en gaat zodoende vrijdag mee voor de loting van de groepsfase van de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen