Rienstra tekent voor vijf jaar bij AZ: "Kan niet beter"

27 augustus 2015, 18:23

De transfer van Ben Rienstra naar AZ is in kannen en kruiken. De middenvelder stapt over van PEC Zwolle en heeft vandaag (donderdag) een contract voor vijf seizoenen ondertekend. AZ ziet in de middenvelder de opvolger van Nemanja Gudelj.

Rienstra vertrok in 2010 bij AZ en toog naar Heracles Almelo, waar hij zijn carrière uit het slop trok. Nu keert hij dus terug op het oude nest. "Ik heb altijd gehoopt dat ik weer hier kon gaan voetballen, in de buurt van mijn familie en vrienden", zegt Rienstra op de site van AZ. "Het kan niet beter. Na mijn goede seizoen bij PEC Zwolle speelde er wel wat op transfergebied. Toen AZ concreet werd heb ik snel besloten om het te doen. In mijn vorige AZ-periode stond er een kampioenselftal. Mijn concurrenten waren international. Toen heb ik eieren voor mijn geld gekozen. Nu kom ik met veel meer ervaring terug. Ik heb er onwijs veel zin in. Het liefst had ik tegen Astra al meegedaan. Nu ga ik op de tribune zitten duimen dat we winnen."

Directeur voetbalzaken Earnest Stewart is vanzelfsprekend blij met Rienstra. "We hebben in de afgelopen maanden gemerkt dat we een toevoeging op het middenveld nodig hadden", legt hij uit. "Zeker na het vertrek van Nemanja Gudelj zochten we een leiderstype. Ben Rienstra is zo'n speler. Buiten zijn voetbalkwaliteiten kan hij teamgenoten aansturen en brengt hij duelkracht met zich mee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen