Astana, BATE en CSKA gaan Champions League in

26 augustus 2015, 22:55   Bijgewerkt: 26 augustus 2015, 23:43

FC Astana heeft voor een flinke stunt gezorgd, door zich woensdagavond ten koste van APOEL Nicosia te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League. Naast de Kazachse club gingen ook BATE Borisov en CSKA Moskou verder. BATE knikkerde Partizan Belgrado uit de play-offs, CSKA was te sterk voor Sporting Lissabon.

Astana heeft historie geschreven met de knappe prestatie. Door een 1-1 gelijkspel op Cyprus, tot stand gekomen door goals van Semir Stilic (APOEL) en Nemanja Maksimovic (Astana), is het de eerste club uit Kazachstan ooit geworden die de poulefase van de CL heeft weten te bereiken. De levensbelangrijke gelijkmaker van Maskimovic werd pas in de 84ste minuut gemaakt. Bij APOEL stond Boy Waterman onder de lat.

BATE Borisov is zeker geen onbekende van de CL-groepsfase en mag daar dit seizoen ook weer acteren. Het is sinds 2008 al de vijfde keer dat dit de Wit-Russische club is gelukt. Na een 1-0 zege in de heenwedstrijd tegen Partizan volstond een 2-1 nederlaag in Belgrado voor BATE, waarvoor Igor Stasevich belangrijk was met een doelpunt.

Sporting Lissabon had dankzij een 2-1 zege in de eerste ontmoeting de beste papieren in de strijd met CSKA Moskou, maar de Portugezen grepen op pijnlijke wijze naast CL-voetbal tegen de Russen. Na de openingstreffer van Teofilo Gutierrez zat de ploeg van coach Jorge Jesus op rozen, maar Seydou Doumbia (foto) en keerde de wedstrijd met twee doelpunten om. Oud-VVV'er Ahmed Musa zette de bevrijdende 3-1 op de borden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen