Man United stormt dankzij hattrick Rooney naar CL

27 augustus 2015, 00:18

Manchester United is dit seizoen in de Champions League te bewonderen. De formatie van manager Louis van Gaal denderde in het Jan Breydel Stadion volledig over Club Brugge heen. Onder aanvoering van 'hattrick-held' Wayne Rooney zegevierde de Engelse topclub met 0-4 in België, waardoor Man United komende donderdag in de koker zit bij de loting voor de groepsfase in het Zwitserse Nyon.

Met Memphis Depay en Daley Blind in de basis werd na twintig minuten spelen al de genadeklap uitgedeeld. Zo goed als uit het niets maakte Rooney zijn eerste van de avond. Na een fraaie actie en dito steekpass van Depay maakte de aanvaller van Man United de 0-1. Er gleed een boel ellende van hem af, aangezien hij al 876 minuten (bijna 15 uur) niet tot scoren was gekomen. Zijn laatste goal dateerde van april. Bovendien had hij al zes maanden geen uitdoelpunt meer gemaakt en was hij al 23 maanden niet meer trefzeker in de Champions League. De opluchting was dus groot bij de aanvoerder.

Na de 0-1 moest Club Brugge minimaal drie keer scoren. De ploeg van coach Michel Preud'homme ging op zoek naar de gelijkmaker, maar met name Abdoulay Diaby faalde in de afronding. Depay had aan de zijde van Man Untied kunnen scoren, maar wachtte te lang toen hij oog in oog met doelman Sinan Bolat stond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen