Astra-coach: "We moeten scoren om kans te maken"

27 augustus 2015, 00:18   Bijgewerkt: 26 augustus 2015, 21:53

Astra Giurgiu leek al zo goed als uitgeschakeld te zijn in de play-offs van de Europa League, toen AZ vorige week al snel op een 0-2 voorsprong kwam in Roemenië. De ploeg van coach Marius Sumudica won dankzij een wonderbaarlijke wederopstanding en drie uitstekend benutte standaardsituaties echter nog met 3-2 van de Alkmaarders, waardoor het de beste papieren heeft om door te gaan naar de groepsfase.

Donderdagavond verdedigt Astra de 3-2 voorsprong in Alkmaar. Plaatsing voor de EL zou voor de Roemenen alleen maar bonus zijn, geeft Sumudica aan. "Ik vond de Europa League eigenlijk niet belangrijk. Onze focus lag aan het begin van dit seizoen helemaal niet op dit toernooi. We hadden namelijk nooit verwacht weer zo ver zouden komen. Nu we er zijn, gaan we er wel voor. Het zou mooi zijn om straks de enige Roemeense club in Europa te zijn. Steaua Boekarest verloor immers hun thuiswedstrijd met 0-3 van Rosenborg."

"Ik weet zeker dat we hier in Alkmaar moeten scoren om kans te maken op kwalificatie voor de groepsfase", zegt ?umudica verder op de website van de tegenstander. "AZ heeft namelijk de kwaliteiten om een doelpunt te maken. Het is een goed team met veel jonge spelers. Het wordt een lastige wedstrijd, maar we zijn hierop voorbereid. Hoeveel uur we de afgelopen week op standaardsituaties hebben getraind? Dat doen we regelmatig. AZ zal zich echter beter hebben voorbereid op onze ingestudeerde dode spelmomenten. Ze doen nu bijvoorbeeld al aan mandekking in plaats van zonedekking", weet Sumudica.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen