De Boer: "Verschrikkelijk belangrijk voor ons voetbal"

26 augustus 2015, 20:15

Het is donderdagavond het moment van de waarheid voor Ajax. Erop of eronder. In Strelnice Stadion in Tsjechië verdedigen de Amsterdammers een 1-0 voorsprong op FK Jablonec. Gebeurt dit met succes, dan is plaatsing voor de poulefase van de Europa League een feit. "We beseffen het belang van deze wedstrijd", verzekert coach Frank de Boer.

"We moeten zorgen dat we doorkomen", zegt De Boer aan de vooravond van het belangrijke Europa League-duel op Ajax.nl. "Dat is verschrikkelijk belangrijk voor het Nederlandse voetbal en voor de talentvolle spelers. Zij leren van het spelen van wedstrijden tegen andere culturen. Daar word je beter van. Zij moeten in dat stramien blijven. Want als we dat niet kunnen dit jaar, staan ze een jaar stil in hun ontwikkeling."

Het lijkt erop dat De Boer voor dezelfde startopstelling als vorige week gaat kiezen in de return tegen Jablonec. "We gaan ons eigen spel spelen, met druk vooruit. Zodat zij niet in hun spel komen. Ik denk niet dat Jablonec vol op de aanval zal gaan spelen, maar dat zullen ze wellicht in de tweede helft wél gaan doen. Wij hebben in het thuisduel met Jablonec teveel kansen weggegeven en te weinig gecreëerd. Dat ging afgelopen weekend tegen NEC al beter. Die wedstrijd hebben we beter verdedigd en meer kansen gekregen. Jablonec is dan wel een stugge ploeg, maar als Ajax zijnde moeten we daarvan wel winnen. Dat is verschrikkelijk belangrijk."

De thuishaven van Jablonec is een klein stadion, waarbij één doel geen tribune achter zich heeft staan. Toch denkt De Boer niet dat de sfeer een rol gaat spelen. "De entourage is niet van invloed. Natuurlijk is het leuk om in grote stadions te spelen als het San Siro. Maar als dit stadion vol zit, is er ook heel veel sfeer. Van onderschatting is geen sprake en er zal ook niet minder spanning zijn bij de spelers door de entourage."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen