Gouden tip voor Maduro-transfer kwam van Hoesen

26 augustus 2015, 17:47

Hedwiges Maduro is woensdag officieel als aanwinst gepresenteerd bij FC Groningen. De 30-jarige controlerende middenvelder heeft zich voor twee seizoenen verbonden aan de houder van de KNVB Beker. Hij is op transfervrije basis neergestreken in Euroborg, aangezien zijn contract bij PAOK Saloniki deze week ontbonden werd.

De komst van Maduro naar Groningen is enigszins verrassend te noemen. Na zijn doorbraak bij Ajax speelde de defensief ingestelde middenvelder voor Valencia, Sevilla en PAOK. In de tussentijd wist hij achttien interlands te spelen voor het Nederlands elftal. In Griekenland wilden technisch directeur Frank Arnesen en trainer Igor Tudor hem graag aan boord houden, maar zag de Russische clubeigenaar Ivan Savvidis hem liever bij PAOK vertrekken.

Danny Hoesen heeft een belangrijke rol gespeeld in de transfer van Maduro. Zonder de spits had Groningen niet meteen aan de routinier gedacht, geeft manager technische zaken Peter Jeltema toe. "Naast scouting is een goed netwerk in dit vak belangrijk. Dit keer kwam de tip van heel dichtbij. Danny Hoesen liet ons namelijk vorige week weten dat Maduro vrij zou kunnen komen en dat hij wel oren had naar een overgang naar FC Groningen. We hebben die handschoen natuurlijk direct opgepakt."

Maduro wordt in Groningen gezien als de gedroomde versterking van de ploeg. "We praten over een veelvoudig international, die in 2006 met Oranje het WK-eindtoernooi in Duitsland heeft meegemaakt, veel internationale wedstrijden heeft gespeeld en dus een schat aan ervaring met zich meebrengt. Die routine kunnen wij – zeker met het oog op de groepsfase van de Europa League – meer dan goed gebruiken", aldus Jeltema.

"Het mag duidelijk zijn dat de voetballende kwaliteiten van Maduro onomstreden zijn", gaat de technisch manager verder. "Voor FC Groningen is dit een heel mooie en bijzondere transfer. We zijn er trots op dat een speler met de status van Maduro gelooft in ons verhaal en onze voetbalvisie en dat hij FC Groningen ziet als een club waar hij zijn carrière een nieuwe impuls kan geven."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen