Van Marwijk neemt Van Bommel en VI-journalist mee

25 augustus 2015, 20:01

Bert van Marwijk vertrekt met een Nederlandse enclave van vier man naar Saudi-Arabië, waar hij het komende jaar als bondscoach zal fungeren. Schoonzoon Mark van Bommel, Adrie Koster, Roel Coumans en VI-journalist Taco van den Velde gaan de bondscoach van het land assisteren bij zijn nieuwe klus.

Van den Velde, die bij Voetbal International vaak de analyses verzorgde, wordt aangesteld als manager operations. Van Marwijk heeft zin in zijn nieuwe avontuur. "Dit is een mooie uitdaging", vertelt hij op de website van VI. "Saudi-Arabië is al bezig aan de kwalificatie voor het WK van 2018. Ik hoop dat ik de ploeg met mijn ervaring verder op weg naar Rusland kan helpen."

Dat Van Marwijk zijn eigen staf mee mocht nemen, gaf de doorslag voor de oefenmeester om ja te zeggen tegen Saudi-Arabië. "Ik heb de afgelopen jaren behoorlijk wat aanbiedingen afgeslagen. Het grote verschil was dit keer dat ik alle vrijheid kreeg om mijn eigen staf in te richten. Bovendien is Saudi-Arabië een grootmacht in Azië, die zich helaas te lang niet voor een groot toernooi heeft geplaatst. Daar proberen we nu verandering in te brengen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen