Talent Hansson tekent bij Feyenoord: "De juiste plek"

25 augustus 2015, 15:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het was nog even wachten op een officiële bevestiging, maar Feyenoord heeft Emil Hansson definitief vastgelegd. De zeventienjarige aanvallende middenvelder heeft dinsdagmiddag zijn handtekening gezet onder een driejarig contract in De Kuip. Hansson staat te boek als een van de grootste talenten van Noorwegen.

Hansson wordt per direct overgenomen van het Noorse SK Brann en sluit dit seizoen aan bij Feyenoord A1. Hij doorliep al meerdere stageperiodes in Rotterdam-Zuid. "Tijdens die stages heeft hij ons definitief weten te overtuigen van zijn kwaliteiten", zegt technisch directeur Martin van Geel op de website van Feyenoord over de aanwinst. "Wij zien in Emil een speler met zeer veel potentie, die bovendien zeer leergierig is. We zijn blij dat hij voor Feyenoord heeft gekozen."

Op dertienjarige leeftijd meldde Hansson zich voor de eerste keer op Varkenoord en sindsdien voelt hij zich zeer goed bij Feyenoord. "Dat ik nu echt een contract teken, voelt daardoor een beetje als thuiskomen voor mij. Tegelijkertijd is het natuurlijk een grote stap om Noorwegen achter te laten, maar ik heb het gevoel dat dit de juiste plek voor mij is om me verder te ontwikkelen. Ik hoop dat ik het goed ga doen in Onder 19 en hopelijk speel ik dan op een dag in het eerste elftal van Feyenoord", aldus Hansson.

Hansson debuteerde op zestienjarige leeftijd in de hoofdmacht van SK Brann, waarvoor hij in totaal in vier officiële wedstrijden in actie kwam.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen