Arsenal en Liverpool scoren niet in vermakelijke kraker

Jw
24 augustus 2015, 23:05

Soms hoeven er geen doelpunten te vallen om een aantrekkelijke wedstrijd te zien. Arsenal en Liverpool bewezen dat maandagavond in het onderlinge treffen in de Premier League. Ondanks een eindstand van 0-0 boden beide ploegen geweldig vermaak, maar was de einduitslag wel terecht te noemen.

Met de twee peperdure aanwinsten Roberto Firmino (veertig miljoen euro) en Christian Benteke (vijftig miljoen) beiden in de basiself begon Liverpool aan de topper tegen Arsenal. De gevaarlijkste man bij Liverpool was echter Philippe Coutinho. De Braziliaanse baltovenaar schoot al in de derde minuut op de lat na een fraaie aanval over meerdere schijven. Vlak voor rust belandde een nieuwe inzet van Coutinho op de paal.

Liverpool was veruit de betere partij in de eerste helft. De bezoekers hadden het ook moeten beslissen, maar misten het geluk en hadden de pech dat Arsenal-doelman Petr Cech in bloedvorm was. De Tsjechische doelman werd onder meer door Benteke en Firmino op de proef gesteld, maar hield zijn doel knap schoon. Ook Dejan Lovren probeerde het met een kopbal, maar ook de verdediger kreeg de bal niet langs Cech.

Ondanks de matige eerste helft had Arsenal eigenlijk aan de leiding moeten komen. Aaron Ramsey opende de score na een prachtige steekpass van Santiago Cazorla, maar deed dat volgens de arbitrage in buitenspelpositie. Dat was echter verkeerd beoordeeld.

Na de rust waren de rollen omgedraaid. Liverpool zakte weg en kon het hoge niveau van de eerste helft niet meer aantikken. Arsenal liet zien niet onder te doen voor The Reds. Alexis Sánchez raakte na een uur spelen de paal en de Belgische doelman Simon Mignolet greep op tijd in toen Olivier Giroud in een gevaarlijke positie kwam.

Hoewel Arsenal in de tweede helft de meeste aanspraak maakte op een treffer, ging het spel op en neer en bood het de supporters een geweldige show. In hoog tempo volgden de kansen elkaar op. Mignolet viel, net als zijn collega aan de overkant, op met een aantal goede reddingen. Martin Skrtel maakte bijna nog een eigen doelpunt, maar had geluk dat hij de bal net naast zijn doel schoot. Uiteindelijk moesten beide grootmachten genoegen nemen met slechts één punt.

Liverpool staat door het gelijkspel op zeven punten uit drie wedstrijden. Arsenal behaalde vier punten. Manchester City is koploper met een maximale score.

[photo,91795,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen