Feyenoord dankzij snelle treffers ook langs Vitesse

23 augustus 2015, 18:41   Bijgewerkt: 23 augustus 2015, 18:49

Het bleef lang 0-0, maar in negentig seconden besliste Feyenoord het duel. Eerst was het Dirk Kuyt die zijn ploeg op voorsprong zette vanaf elf meter, met alweer zijn derde rake strafschop van dit seizoen. Direct na de aftrap gooide Bilal Basaçikoglu na een mooie versnelling de wedstrijd op slot. Vitesse had de zaakjes lang goed op orde, maar blijft met lege handen achter. Feyenoord is door de overwinning nog zonder puntverlies en heeft daarmee de beste competitiestart sinds het seizoen 2007-2008.

Het begin in de goed gevulde Kuip was wat rommelig. Er werd met veel inzet gespeeld, maar beide ploegen verloren meer dan eens de bal. Vitesse zette hoog druk en Feyenoord deed hetzelfde. De Rotterdammers waren gevaarlijker, maar in de counter kon Vitesse soms ook sterk uit de hoek komen. Lex Immers, die de voorkeur had gekregen boven Jens Toornstra, kreeg de beste kans voor rust. Hij kreeg van Kongolo een voorzet op maat, maar kopte recht op doelman Room. De in de basis begonnen Kazim wilde nog een strafschop en ook Vitesse-speler Brown dacht aan een buitenkansje vanaf elf meter. In beide gevallen liet scheidsrechter Serdar Gözübüyük doorspelen.

De spits hield in de zestien de bal goed vast en gaf mee aan Kongolo. Kashia stak onhandig zijn been uit en werkte Kongolo naar de grond, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Er werd even gedacht aan buitenspel, maar aangezien Ibarra en Kongolo achter de lijn lagen, was het een terechte strafschop. Het was al de derde keer dat Dirk Kuyt mocht aanleggen dit seizoen en hij behield zijn foutloze status. De veteraan schoot door het midden en Room koos een hoek.

De Kuip vierde feest en miste daardoor bijna de 2-0, die een minuut later viel. Bilal Basaçikoglu verraste de defensie van Vitesse met een goede versnelling en plaatste de bal langs Room. Daarmee was het duel plotseling gespeeld en staat Feyenoord, waar Eric Botteghin debuteerde, met Ajax bovenaan in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen