Ajax wint in Nijmegen ondanks armoedig spel

Jw
23 augustus 2015, 16:34   Bijgewerkt: 23 augustus 2015, 16:50

Het was opnieuw niet best wat Ajax liet zien, maar de Amsterdammers hebben wel drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen promovendus NEC. Dankzij een doelpunt van Arek Milik en Rens van Eijden (eigen goal) won Ajax met 2-0 in Nijmegen. Ajax gaat daardoor aan kop in de Eredivisie met negen punten uit drie duels en een overtuigend doelsaldo van acht voor en nul tegen. 

Bij Ajax kregen de talenten Kenny Tete en Daley Sinkgraven rust, omdat zij afgelopen donderdag ook al in actie kwamen tegen FK Jablonec in de Europa League (1-0 winst). Hun vervangers Ricardo van Rhijn en Lasse Schöne mochten zich daarom bewijzen vanaf het begin. Bij NEC ontbrak Anthony Limbombe, die hoopt op een transfer naar Leeds United en daardoor volgens de club 'onvoldoende gefocust' was op deze wedstrijd.

Maar daar bleef het gevaar van Ajax-zijde ook bij. De ploeg van coach Frank de Boer liet te weinig creativiteit zien en voorin was er te weinig diepgang bij de aanvallers. De compact spelende Nijmegenaren konden daardoor af en toe loeren op een treffer. Daar was het één keer heel dichtbij via Kristján Emilsson, die de bal niet goed raakte nadat Jaïro Riedewald voor de ogen van zijn doelman Jasper Cillessen uiterst nonchalant uitverdedigde. 

Ajax probeerde vervolgens wel door te drukken en NEC volledig op de knieën te krijgen, maar slaagde daar totaal niet in. Het spel was stroperig en het ontbrak de Ajacieden aan energie en frivoliteit om nieuwe kansen te creëren. Omdat ook NEC niets extra's kon brengen, werd het een saaie bedoeling in Nijmegen.

Naarmate de tweede helft vorderde, werd het niveau er zelfs nog minder op. Het leek wel alsof er een oefenduel in de voorbereiding werd gespeeld, maar er stonden toch echt drie punten op het spel in het Goffertstadion. Ajax trok de punten uiteindelijk wel professioneel over de streep. Invaller Daley Sinkgraven leverde na een sterke aanname een lage voorzet af voor het doel, die knullig tot een eigen doelpunt werd verwerkt door NEC-aanvoerde Rens van Eijden (0-2).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen