FC Utrecht
0 – 0
Vitesse
SC Heerenveen
3 – 2
AZ

AZ komt in eigen huis niet voorbij Willem II

AZ komt in eigen huis niet voorbij Willem II

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 augustus 2015 – AZ heeft ook in de derde speelronde van de Eredivisie niet weten te winnen. Na het verlies tegen Ajax (3-0) en het gelijkspel tegen Excelsior (2-2), werd zondagmiddag ook Willem II niet verslagen. In het eigen AFAS Stadion werd doelpuntloos gelijkgespeeld tegen de Tilburgers: 0-0.

AZ begon met een ietwat vermoeide ploeg aan de thuiswedstrijd tegen Willem II. De groep van trainer John van den Brom speelde donderdag in Roemenië nog in de Europa League tegen Astra Giurgiu. AZ verloor met 3-2 nadat het met 2-0 voor was gekomen en liep daarna op de terugreis naar Alkmaar ook nog eens vertraging op waardoor er op vrijdag geen tijd meer was om te trainen op eigen bodem.

AZ leek dan ook niet helemaal wakker te zijn in de eerste minuten. Willem II-aanwinst Nick van der Velden zette met een heerlijke pass Frank van der Struijk in vrije positie op rechts. De pass die volgde van de vleugelverdiger was bestemd voor Erik Falkenburg. De middenvelder stond vrij in het strafschopgebied, maar kreeg zijn voet niet tegen de bal.

Daarna kwam AZ beter in de wedstrijd. In het vervolg van de eerste helft waren de Alkmaarders iets gevaarlijker dan Willem II, doelpunten leverde dat nog niet op. Al had Dabney Dos Santos een enorme kans. Oog in oog met Kostas Lamprou wist de middenvelder echter niet te scoren. Aan de andere kant was de grootste kans voor Lesly de Sa. De vleugelspits kwam lekker naar binnen en poeierde de bal vervolgens, via het hoofd van Jeffrey Gouweleeuw, op de lat. En zo was het bij rust nog 0-0.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders. AZ had het meeste balbezit en was overwegend dominant. Vaak ging het echter mis in de passing, waarin de thuisploeg vaak slordig was. De beste poging van Alkmaarse kant waren een vrije trap van Thom Haye en een vlammend schot van Job van der Linden. Haye schampte de buitenkant van de bal en Van der Linden zag zijn inzet gepakt worden door Lamprou. Aan de andere kant was Willem II niet bij machte om grote kansen te creëren en dus bleef de stand tot het eindsignaal steken op 0-0.

Zowel AZ en Willem II heeft nu, na drie speelrondes in de Erevisie, twee punten verzameld. 

Reacties

gerelateerd