'Klote-avond' voor Cambuur: "Was Topklasse tegen Eredivisie"

23 augustus 2015, 10:54

SC Cambuur kreeg zaterdagvond een ongekend pak slaag. De formatie van coach Henk de Jong ging op eigen veld met maar liefst 1-6 onderuit tegen Heracles Almelo, waardoor de ploeg met één punt uit drie wedstrijden nu voorlaatste staat in de Eredivisie.

De vernedering heeft diepe sporen achtergelaten in Leeuwarden, zo geeft De Jong toe voor de camera's van FOX Sports. "Dit doet heel erg veel pijn", was de eerste reactie van de oefenmeester na de zeperd. "Laat ik het netjes uitdrukken: dit is een klote-avond voor alles en iedereen die iets met Cambuur te maken heeft. We zijn geen moment in de wedstrijd geweest. Mensen denken dat we al begraven zijn, maar dat is dus niet zo."

Bij Heracles was Oussama Tannane de grote man. De aanvaller scoorde maar liefst vier keer voor de pauze en profiteerde optimaal van het geschutter in de defensie van de thuisploeg. "Het is een afgang, maar die heeft ook een reden", zei De Jong. "Ik wil mijn jongens daarom ook beschermen. We hebben een compleet nieuwe defensie. We moeten dus weer helemaal opnieuw beginnen. Het leek wel Topklasse tegen Eredivisie. Er is dus nog het nodige werk te doen. Laten we dus hier ons voordeel maar mee doen en vol aan de slag gaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen